slide 1 slide 2 slide 3 slide 4 slide 5

Dokumenty

Polska Fundacja Promocji Kultury Muzycznej została założona w 2009 roku przez Arkadiusza Dobrowolskiego, Michała Drewnowskiego i Leszka Kołodziejskiego - muzyków, absolwentów Akademii Muzycznej im. Grażyny i Kiejstuta Bacewiczów w Łodzi. Główne cele statutowe Fundacji zawierają w poniższych działaniach:

1. Popularyzowanie i promowanie muzyki różnych stylów,
    epok i gatunków w zakresie muzyki poważnej, rozrywkowej i ludowej wykonywanej na wysokim poziomie artystycznym.
  2. Promowanie kultury muzycznej, a także wspieranie działalność artystów muzyków poprzez organizowanie i finansowanie projektów artystycznych w postaci wydarzeń kulturalnych.
  3. Popularyzacja i promocja przedsięwzięć łączących w sobie różne rodzaje sztuk takich jak: teatr, pantomima, plastyka, taniec, muzyka i film.
  4. Rozwój kontaktów z krajowymi i zagranicznymi środowiskami twórczymi i naukowymi.
  5. Gromadzenie wokół celów i idei Fundacji artystów, działaczy i dydaktyków krajowych i zagranicznych.
  6. Współpracę z innymi podmiotami o podobnych celach działania.
  7. działalność edukacyjna.

Od początku swojej działalności Fundacja współpracowała z Polskim Radiem Rozgłośnią Regionalną w Łodzi "Radio Łódź" S.A., nawiązała współpracę z Teatrem Małym w Łodzi, Radiem Plus w Radomiu, Zespołem Szkół Muzycznych w Radomiu, Radomską Orkiestrą Kameralną, Biblioteką Miejską im. Adolfa Dygasińskiego w Starachowicach.

Działalność Fundacji wsparło Narodowe Centrum Kultury, Polski Instytut Muzyczny, oraz Stowarzyszenie Autorów ZAiKS.

W 2010 roku Polska Fundacja Promocji Kultury Muzycznej uzyskała statut organizacji pożytku publicznego.
Wszystkich naszych sympatyków zapraszamy do wsparcia działalności Fundacji poprzez przekazanie 1% dochodów na działalność statutową Polskiej Fundacji Promocji Kultury Muzycznej.

Panel logowania